Škubací vosk klasický se používá pro dočištění drůbeže po škubání peří. Škubací vosk snadno a rychle odstraní zbytky peří tak, aby škubaná drůbež byla absolutně čistá. Škubací vosk je třeba rozehřát ve vodě na 54-57°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Vosk je možné po ohřátí a přefiltrování opakovaně používat.
Jako škubací vosk se používá i mletá kalafuna na drůbež především ke škubání vodní drůbeže, smůla, kalafuna na drůbež. Vodní drůbež nejprve namočte do studené vody, pořádně ji tam properte, aby se voda dostala skrz mastné peří, pak prosypte smolou, asi 1 hrst na kachnu a 2 hrsti na husu, pak spařte stejně jako slepice. Smolou prosypte pořádně hlavně krk a křídla zespod i z vrchu, tam se drůbež škube nejhůř. Ve vařící vodě se smůla roztaví a jakmile pták zchladne a smůla ztuhne, slepí posypané peří do jednoho kusu a většina peří se tak stáhne najednou. Tento škubací vosk se dá použít i jako kalafuna na prasata nebo kalafuna na řemeny.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.