Syřidlo živočišné chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální silně koncentrované - tekuté holandské přírodní chymozinové (telecí žaludky) syřidlo Stremsel LACTOFERM (dřívější označení Milky) je vyrobeno - extrahováno ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k výrobě sýrů má tu přednost, že se dá snadno dávkovat (při menším množství se přidávají 1 - 2 kapky syřidla na litr mléka) pro měkké sýry, pro výrobu tvrdých sýrů se přidává 4 - 6 kapek.
Syřidlo o objemu 50 ml je dostačující pro cca 20 kg tvrdého sýra. Pokud syřidlo používáte pro měkký sýr nebo tvaroh, množství vystačí pro cca 40 až 60 kg produktu. Syřidlo má velmi dlouhou trvanlivost, při správném uchovávání v lednici i přes dva roky.
Postupem času se však účinek snižuje a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Výhodou syřidla je i snadné dávkování.
Návod na výrobu sýra z kravského nebo kozího mléka pomocí syřidla Stremsel Lactoferm od jednoho ze zákazníků:
Minimální trvanlivost syřidla je 1 rok. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.
Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.
Recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu
Recept na výrobu sýra Mozzarella ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu
živočišné syřidlo z telecích žaludků
telecí syřidlo
syřidlo na sýr
syřidlo na sýry
syřidlo na výrobu sýrů
přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra
syřidlový preparát
Výrobce | Franz Janschitz GmbH |
Dobrý den, oxid siřičitý a siřičitany je alergen č.12, měl by se označovat u pokrmů jsou obecně syřidla také alergen, jaký je rozdíl mezi siřičitany a syřidly Děkuji za odpověď, pěkné dny v nadcházejícím roce Tomáš Klíma
Dobrý den, základní rozdíl je již ve slovním základu. Siřičitan se píše s měkkým i a je odvozen od slova síra. Syřidlo se píše s tvrdým y a je odvozen od slova sýr. To znamená, že je to přípravek na výrobu sýra. Tento přípavek může být rostlinného původu, živočišného původu nebo mikrobiálního původu. Siřičitany naopak jsou chemické sloučeniny na bázi kyseliny siřičité, které se používají jako konzervanty a bělidla a jsou to alergeny v potravinách, ale ty v syřidlech nenajdete. Více se může dočíst na hlavní stránce o syřidlech - https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/syridla/c-1743/
Zemědělské potřeby M+S s.r.o.
Dobrý den. Jak je dlouhá doba použitelnosti syřidla živočišné chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální silně koncentrované. Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Olšar Václav
Dobrý den, minimální trvanlivost syřidla STREMSEL je 1 rok. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje jeho účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu. Zemědělské potřeby M+S s.r.o.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.