Syřidlo živočišné chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální silně koncentrované

Živočišné syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované - tekuté holandské přírodní chymozinové (telecí žaludky) syřidlo Stremsel LACTOFERM (dřívější označení Milky) je vyrobeno - extrahováno ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k
Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované
Výprodej
Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované
Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované (1)
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:
Roudnice nad Labemúterý 2.4
KódM-13019PN50 mlVýrobceFranz Janschitz GmbH

Syřidlo živočišné chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální silně koncentrované - tekuté holandské přírodní chymozinové (telecí žaludky) syřidlo Stremsel LACTOFERM (dřívější označení Milky) je vyrobeno - extrahováno ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k výrobě sýrů má tu přednost, že se dá snadno dávkovat (při menším množství se přidávají 1 - 2 kapky syřidla na litr mléka) pro měkké sýry, pro výrobu tvrdých sýrů se přidává 4 - 6 kapek.

Syřidlo o objemu 50 ml je dostačující pro cca 20 kg tvrdého sýra. Pokud syřidlo používáte pro měkký sýr nebo tvaroh, množství vystačí pro cca 40 až 60 kg produktu. Syřidlo má velmi dlouhou trvanlivost, při správném uchovávání v lednici i přes dva roky.

Postupem času se však účinek snižuje a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Výhodou syřidla je i snadné dávkování.

Návod na výrobu sýra z kravského nebo kozího mléka pomocí syřidla Stremsel Lactoferm od jednoho ze zákazníků:

  • Na jedno kolečko sýra průměr cca 8 cm výška 4,5 cm 2 l čerstvého kozího nebo kravského mléka nadojeného nebo z automatu (ne z obchodu), 4 lžíce zakysaného mléka, syřidlo Stremsel Lactoferm (2 kapky).
  • Mléko na výrobu sýrů se nepřevařuje. Zahřeje se jen cca na 30°C, přidá se na každý litr cca 2 lžíce kysaného mléka. Zamíchá se to a mléko se nechá 45 minut stát.
    Po těch 45 minutách kápnout 2 kapky syřidla Stremsel Lactoferm a pořádně rozmíchat. Nechat syřidlo působit cca 1 hodinu.
  • Po cca hodině nahněte hrnec, zda má mléko už pudikovou konzistenci. Poznáte to také tak, že do hmoty strčíté prst a po tažení prstu vám hmota praskne.
    Sýřeninu nakrájejte velkým nožem na čtverečky a pak ještě jednou na menší.
  • Počkejte další půl hodiny až hodinu, až vystoupí na povrch syrovátka.
  • Metličkou rozmíchejte sýřeninu na drobná zrnka. Může se použít i vlastní ruka a mačkavou technikou rozmělňovat zrno.
  • Vše zahřejte na cca 80°C (sýr se bude lépe pojit) za stálého míchání, jinak se nám zrno slepí .
  • Po 45 minutách zkuste, jak zrno drží tvar, když ho zmáčknete v dlani. Pokud drží, tak ho můžete buď scedit do plachetky nebo dát do formy lisovat.
  • Formu si vyložte plátnem a do ní dejte sýřeninu, umačkejte a nahoru můžete dát například sklenici s vodou a zatížit talířkem a hrncem s vodou, aby se sýr co nejvíce lisoval.
  • Necháme asi 20 minut lisovat, aby se ze sýru dostalo co nejvíc syrovátky.
  • Po 20 minutách můžete rozbalit sýr a vytáhnout z formy.
  • Jelikož nemá sýr ještě hezký tvar, musí se dát opět do formy střapatou stranou dolů.
  • Zatlačí se do formy a opět se nějakou dobu lisuje (čím déle tím lépe).
  • Pokud nemáte formu, nevadí, stačí scedit přes plachtu vymačkat, zavěsit a nechat odkapávat (odkápávaní ale trvá déle a sýr bude měkčí - jako například Mozzarela).
  • Sýr je potřeba ještě nasolit. Připravte si solnou lázeň. Do 1 litru vody dejte asi 3- 4 lžíce soli. Sůl musí být rozpuštěná, dejte do ní sýr a nechte přes noc nasáknout sůl.
  • Sýr už druhý den můžete konzumovat.
  • Ale daleko lepší je ho nechat v lednici uležet, aby se hezky sůl dostala až do středu, pak nemá sýr chybu.

Minimální trvanlivost syřidla je 1 rok. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

Recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

Recept na výrobu sýra Mozzarella ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

živočišné syřidlo z telecích žaludků
telecí syřidlo
syřidlo na sýr
syřidlo na sýry
syřidlo na výrobu sýrů
přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra
syřidlový preparát

VýrobceFranz Janschitz GmbH
Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrovanéSyřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované
Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované (1)Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované (1)
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení