Mlékárenská kultura Kavkazský kefír na 1-5 l mléka - bulharská kefírová kultura na kefír a domácí kefírové mléko, sáček o objemu 1 g, malé množství hotového kefíru můžete pak zakvasit až 10x.
Z 1 sáčku kefírové kultury tak vyrobíte až 50 l kefíru.
Původní mlékárenská kultura z Bulharska od bulharského výrobce Genesis Lab.Sofia. Vhodná k výrobě kvalitního kefírového nápoje s vysokým obsahem živých bakterií prospěšných pro lidské zdraví.
Směs kefírových kultur
kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
1 - 5l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na teplotu 29°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně promícháme, až se kultury rozpustí. Mléko se rozlije do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C, po dobu 14-16 hodin, bez míchání.
Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka ,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na teplotu 29°C. Když se zakvašení provede večer, druhý den ráno je hotový kefír, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Mléčné kultury na přípravu kavkazkého kefíru.
Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1 l mléka.
Když je mléko připravené, dle předchozíh návodu, v tom případě je fermentace kratší o 2-3 hodiny. Hotový kefír je hustý. Před konzumací si odeberte určitou část a zřeďte vodou nebo mlékem na konzistenci, která Vám vyhovuje na pití.
Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko.
Uchování kultury: 0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.
Použití kultury k zaočkování sýrů je možné. Jedná se o mezofilní kulturu. Použít můžete buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru, sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury.
Výrobce | Genesis Laboratories Sofia |
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.