Jogurtová kultura termofilní Lambda 13 na domácí a faremní jogurt na 20 l mléka - v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.
Typické pro LAMBDA13: Jogurt velmi mírné kyselosti. Rychlé kmeny s velice nízkým dokysáváním.
Pro všechny druhy mléka.
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
Vhodná též pro výrobu měkkých, polotvrdých i tvrdých sýrů, při jejichž výrobě je použití termofilní kultury vhodné. Dále je možné ji využít při výrobě pařených tažených sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je pro sýry - 30 až 37°C, pro jogurt – 42 až 43°C. Vždy je potřeba brát ohled na postup výroby.
složení kultur - Lactobacillus Bulgaricus (LB) 10%
- Streptococcus Thermophilus (ST) 90%
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
jogurtové kultury
jogurtové kvasinky
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v práškunutné chránit před vniknutím vlhkosti. jogurtové kultury jogurtové kvasinky jogurtová kultura sušená jogurtová kultura v prášku
Výrobce | Ets Coquard |
Dobrý den, kultura došla včas a v pořádku. Nicméně potřebovali bychom znát cca dávkování na 1l mléka při výrobě jogurtu, děkuji
Dobrý den, bohužel dávkování na 1l mléka není možné přesně určit. Záleží na momentální konzistenci mléka a zkušenostech.
Dobrý deň, prišli ste na to koľko treba použiť na l mlieka? Ďakujem
Dobrý den,
Přesnou hmotnost Vám bohužel neřeknu a ani výrobce ji neuvádí protože pokaždé je jiné množství kultury (dle toho jak se jim tato kultura povede vyrobit „silná“).
Jelikož máte kulturu na 20 litrů tak na 1 litr mléka potřebujete jednu dvacetinu tohoto balení.
Pokud vyrábíte jogurty pouze z jednoho litru mléka a nechce se Vám to odměřovat, tak by asi bylo lepší brát si kultury určené přesně na toto množství což Vám velice usnadní dávkování:
1) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-bifido-1-sacek-na-1-5-l-mleka-p41787/
2) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-bifido-10-kapsli-1-kapsle-na-1-2-l-mleka-p41883/
3) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-bifido-10-sacku-1-sacek-na-1-5-l-mleka-p41786/
4) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-na-domaci-jogurt-1-sacek-na-1-5-l-mleka-p41784/
5) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-10-kapsli-na-domaci-jogurt-1-kapsle-na-1-2-l-mleka-p41817/
6) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-bulharsky-jogurt-na-domaci-jogurt-10-sacku-1-sacek-na-1-5-l-mleka-p41779/
7) https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jogurtova-kultura-laktoflora-susena-na-1-l-mleka-p14368/
Hezký den.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.