Jogurtová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka - v sáčku, kultura pro přípravu kysaných mléčných potravin. Startovací mlékárenská kultura pro domácí výrobu vydá při dodržení návodu 1 litr jogurtu. Malé množství tohoto jogurtu lze následně opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování. Pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní!
Poté doporučujeme použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení jogurtové mikroflóry. Kultivační podmínky: 1 l chladného mléka smícháme s 3-8 lžícemi sušeného mléka (2-3%), dobře promícháme. Bez sušeného mléka připravíme takzvaný selský jogurt. Mléko zahřejeme na 92-95°C po dobu 2-3 minuty. Ochladíme na 40-45 °C, přidáme jogurtovou kulturu, promícháme a kultivujeme v jogurtovém termoboxu 4-5 hodin. Udané teploty se nesmí překročit. Potom rychle zchladíme a uložíme na 12 hodin do lednice. Při spotřebě nezapomeňte oddělit 2 lžíce jogurtu na další zaočkování. První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle.
Výrobce | MILCOM a.s. závod Tábor |
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.