Lisovací forma na sýr kulatá FA 16 na polotvrdý a sýr s plísní 400/700 g řídce děrovaná

Lisovací a odkapávací forma na sýr kulatá FA 16 400/700 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní, hermelín, camembert, řídce děrovaná - pevná plastová sýrařská formička stohovatelná, odkapní tvořítko na odkapání čerstvého měkkého sýra. Forma je vyrobena z pevného, lesklého plastu. Rozměry:
Forma na sýr kulatá FA 16 400 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní řídce děrovaná
množstevní sleva
97,0 Kč 80,2 Kč bez DPH
Množstevní slevyod 10 ks92,2 Kč76,2 Kčod 20 ks87,3 Kč72,1 Kčod 50 ks82,5 Kč68,1 Kč
Skladem > 50 ks
čtvrtek 4.4Přepravní společností:úterý 2.4Osobně v Hrdějovicích:
Roudnice nad Labemúterý 2.4
Osobně v Plzniúterý 2.4
KódP417FPNFA16VýrobceANELLI s.r.l.Záruka24 měsíců

Lisovací i odkapávací forma na sýr kulatá FA 16 400/700 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní, hermelín, camembert, řídce děrovaná - pevná plastová sýrařská formička stohovatelná, odkapní tvořítko na odkapávání sýrů, hlavně čerstvého měkkého sýra, ale zároveň lze použít jako lisovací forma na polotvrdý sýr. Forma je vyrobena z pevného, lesklého plastu - mimořádně silná a pevná forma. Je stohovatelná, to znamená, že lze zatížit a lisovat 2 formy.

Forma je obzvláště vhodná pro čerstvé sýry, pokud nedáváte do formiček sýrařské plachty. Má totiž méně otvorů. Na odtoku syrovátky to nic nemění, ale sýřenina se neprocpe tolika dirkami ven, a to pak brání hladkému vyklopení. Někdy se stává, že se kvůli tomu u jiných forem celý sýr roztrhne.

Forma se v Itálii speciálně používá pro sýry typu Caciotta a Garfagnana, ale formička dá se použít i na polotvrdé sýry, protože je pevná a dá se zatížit, a to i stohováním několika forem nad sebe.
Caciotta může být čerstvý sýr nebo sýr zrající 3-4 týdny, který se vyrábí ve tvaru malých bochníků z kravského mléka. Dělá se sýr Caciotta bez ochucení, Caciotta s pepřem nebo Caciotta s feferonkami. V současné době je v Čechách vyrábí litovelská sýrárna. Postup výroby se dá najít na stránkách conovehonakopci.cz.
Garfagnana je sýr vyrobený v Castiglione di Garfagnana v Toskánsku.

košík na domácí sýr


Technické parametry formičky:

Použití na mléčný výrobekČerstvý sýr, Hermelín, Camembert, Kozí sýry, Máslo, Polotvrdý sýr, Ricotta, Tvaroh
Typ formyodkapávací a lisovací
Tvar formycylindrická řídce děrovaná s nožičkami
Objem sýřeniny400 g
Výška103 mm
Horní průměr113 mm
Spodní průměr99 mm
VýrobceANELLI s.r.l.
Forma na sýr kulatá FA 16 400 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní řídce děrovanáForma na sýr kulatá FA 16 400 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní řídce děrovaná
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuzeKe stažení
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení