Tabulka líhnutí ukazuje dobu líhnutí u jednotlivých druhů drůbeže, která je u všech líhní stejná.
Výrobce líhní Egg Tech doporučuje teplotu líhnutí na začátku líhnutí 37,7°C a při dolíhnutí 37,2°C.
Výrobce líhní Egg Tech doporučuje pro správnou vlhkost na začátku líhnutí naplnit 1 nádržku v líhni vlažnou vodou a při dolíhnutí naplnit i druhou nádržku vlažnou vodou.
Následující tabulka líhnutí je určena pro líhně Cimuka CT, ale tabulky u jiných líhní se liší maximálně o desetiny stupně u teplot a maximálně o 10% u vlhkostí, takže by se dalo říci, že je tato tabulka líhnutí univerzální:
Drůbež | Doba líhnutí | Teplota na začátku líhnutí | Vlhkost na začátku líhnutí | Vejce neotáčejte od | Teplota na konci líhnutí | Vlhkost na konci líhnutí |
Kuře | 19-21 dnů | 37,7°C | 50-55% | 18. dne | 37,2°C | 65-70% |
Bažant | 23-25 dnů | 37,7°C | 50-55% | 20. dne | 37,2°C | 65-70% |
Křepelka | 15-19 dnů | 37,7°C | 50-55% | 14. dne | 37,3°C | 65-70% |
Perlička | 26-28 dnů | 37,8°C | 50-55% | 23. dne | 37,3°C | 65-70% |
Krocan, krůta | 27-28 dnů | 37,5°C | 50-55% | 25. dne | 37,0°C | 65-70% |
Koroptev | 23-24 dnů | 37,5°C | 50-55% | 20. dne | 37,0°C | 65-70% |
Páv | 28 dnů | 37,7°C | 50-55% | 25. dne | 37,2°C | 65-70% |
Husa | 28-31 dnů | 37,7°C | 55-60% | 27. dne | 37,2°C | 75-80% |
Kachna, kachna divoká | 27-28 dnů | 37,5°C | 55-60% | 24. dne | 37,0°C | 70-75% |
Pekingská, Moskevská kachna | 33-35 dnů | 37,5°C | 55-60% | 30. dne | 37,0°C | 70-75% |
Autor: MgA. Antonín Kaška
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.